Een pilletje tegen het stotteren (deel 1)

Manlief had gehoord over een bodyscan, dit is een kort stukje wat op de website van deze firma staat:

Het meetsysteem meet de energetische structuren van het lichaam veilig en nauwkeurig. Dit gebeurt door middel van elektromagnetische frequenties die het lichaam doorgezonden worden. Hierdoor zijn in een vroeg stadium verstoringen in het lichaam te signaleren voordat er lichamelijke klachten optreden. Door deze meting krijgt u een duidelijk beeld van hoe het is gesteld met uw gezondheid.

Hij was zeer geïnteresseerd en wilde dit laten doen, ik was sceptisch maar ook nieuwsgierig en ik besloot ook deze scan te ondergaan. Een paar dagen geleden was het zover! Op de binnenkant van mijn pols kwamen 2 plakkers en met een soort drukknoopje werd ik aangesloten op een apparaatje. Vervolgens werd ik gescand, dit duurde een minuut of 10 en in de tussentijd nam de vriendelijke “bodyscanster” de vooraf ingevulde vragenlijst met me door.

Daarna nam ze kort de uitslag met me door, een uitgebreide analyse volgt nog. Maar wat een verrassende resultaten! Ik stond perplex!

Bijvoorbeeld: “Halverwege je ruggengraat is er iets met een wervel”……dat klopt, ik heb een scoliose. Eén wervel is gedraaid maar omdat ik er geen last van heb was ik dat bijna vergeten……

En wat te denken van deze: “Je bent overgevoelig voor pinda”……. Een dag eerder één van mijn lievelingsgerechten gegeten: pindasoep! En ’s avonds weer, ik zal niet in details treden, “veel last van mijn darmen”. Dat heb ik wel vaker na het eten van deze soep of bami of saté maar weet dat altijd aan het kwistig gebruik van rode peper.

Ze vertelde over een vriendin van haar, ook een PDS, aan wie zij heeft geadviseerd een “pilletje” te gaan slikken. Daar werd het interessant voor mij! Wat voor pilletje en wat is de achterliggende gedachte?

Ik kreeg van haar een artikel gemaild over de Nervus vagus, dit staat er o.a. in: De zenuw van Vagus maakt deel uit van het autonome zenuwstelsel, het systeem dat de functies van ons lichaam regelt waar we niet over na hoeven te denken (ademhaling, hartslag, spijsvertering, hormonen), dingen die we op onbewust niveau doen.

En omdat het daar mis gaat bij ons, wij denken na over hóe te spreken terwijl dit een autonome functie zou moeten zijn, klinkt dit wel aannemelijk. Dus bij deze werp ik mij op als proefpersoon, zojuist de eerste pil geslikt! Ik ben ontzettend sceptisch (alweer) maar misschien ga ik weer perplex staan!

Deel 2 volgt…………. 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

Er zijn nog geen berichten achtergelaten, wees de eerste.