Hoe het begon ….

Een nieuwe website: www.StotterinSight.nl. Hoe is dit ontstaan?

Een paar jaar geleden vertelde Inge mij over een boek dat zij gelezen had: Redefining Stuttering van John C. Harrison. Ze was zeer enthousiast (“deze man weet waar stotteren écht over gaat”) en raadde mij aan dit boek ook te lezen.

Ik heb het boek besteld vanuit Amerika maar moest toch even slikken toen het binnenkwam … 623 pagina’s in A4 formaat!

Ik ben erin begonnen maar gaf het snel op, het Engels, de dikke pil, ik kwam er niet doorheen……

Vorig jaar begonnen Inge én Dora opnieuw over dit boek en zeiden dat ik het nu echt moest gaan lezen. Ik deed weer een poging om het te lezen, maar na ongeveer 10 bladzijden gaf ik het op. Ik bladerde naar de laatste pagina en las daar dat je contact op kunt nemen met John Harrison en dat het boek al in verschillende talen vertaald is. Waarna ik contact heb opgenomen met John. Hij vertelde dat er geen vertaling in het Nederlands is, maar dat hij het fijn zou vinden als deze beschikbaar komt …

Dit was de aanzet om het boek  (met hulp van anderen) te vertalen in het Nederlands! Het boek heb ik nog niet uit, maar wat ik tot nu toe gelezen heb raakt me! Het is zo herkenbaar en ik ben benieuwd wat hij verder vertelt en vooral: hoe hij zichzelf heeft bevrijd van het stotteren!

Al pratende kwamen Dora, Inge en ik op het idee om dit boek online te zetten op een nieuw op te zetten website en onze ervaringen te delen met ieder die erin geïnteresseerd is.

Het veertje

Voor mij vertegenwoordigt  het veertje een schrijfveer. Ik wil “Redefining Stuttering” van John C. Harrison in het Nederlands schrijven. En wellicht volgen nog meer boeken. Ook het schrijven van blogs is voor mij een belangrijk onderdeel van deze website!

Hoofdstuk 1 van Redefining Stuttering staat inmiddels in het Nederlands op de site.

Veel leesplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

 • John zegt:

  Beste Levina, Wat vreselijk jammer dat je nooit je doel bereikt hebt.Je bent dus nooit vrij geworden door al je inspanningen.Ik vraag mij wel af of dit wel de weg is die jou het geluk en de vrijheid gaan brengen.

 • Marlena zegt:

  Wat een gaaf initiatief, dames! Succes met deze prachtige website!

  • Levina zegt:

   Dank je wel!!