Challenging, Provoking, Teasing, and Mastering The Experience Of Stuttering

L. Michael Hall, Ph.D.

Een praktische toepassing met betrekking tot semantische reacties

“Wanneer je een automatisch, niet-bewust gedrag neemt zoals slapen of spreken, wanneer je je hiervan bewust wordt en vervolgens jezelf meta-staat met staten als angst, veeleisendheid en veroordeling – kun je de zaken werkelijk verstoren! Het is hetzelfde proces als dat je iets zo goed leert, als je het ‘over’leert, dat het dan uit het bewustzijn overgaat in een automatisme zoals bij sporten, autorijden, een stropdas knopen, enz. Als je er dan weer notie van neemt en vooral kritisch, dan verstoort dat de boel. [Trouwens, dit is waarom sommige mensen ten onrechte denken dat het bewust worden het probleem is. Dat is het niet. Het probleem is niet het bewustzijn op zich, maar wel het soort bewustzijn – een veroordelend, angstig bewustzijn.]”

fragment uit het artikel Challenging, Provoking, Teasing, and Mastering The Experience of Stuttering van L. Michael Hall (www.MasteringStuttering.com)

Vertaling te downloaden onder ‘Informatiebronnen’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

Er zijn nog geen berichten achtergelaten, wees de eerste.