2020, een jaar dat we nooit zullen vergeten.

De afgelopen maanden heb ik reikhalzend uitgekeken naar 2021. Over een paar dagen is het zover maar sowieso de eerste 3 weken zitten we nog in lockdown. Voorlopig nog niet terug naar “normaal”. 

Het jaar van de mondkapjes. En van overwerk. En angst voor besmetting, niet zozeer voor mezelf maar voor dierbaren.

De mondkapjes, ik werk er dagelijks mee en heb geen enkel probleem om te spreken met collega’s. Het maakt geen verschil of ik wel of geen mondkapje op heb. Maar in de winkels, met een stoffen mondkapje voor, kan ik niet spreken, ben ik letterlijk de mond gesnoerd. Het spreken is op die momenten op een dieptepunt, wat een waardeloos en machteloos gevoel.

Wederom het bewijs dat spreken niet een lichamelijk probleem is (geen verkeerde ademhaling of zwakke plek in de hersenen) maar een verkeerd denkproces.

En wat ik me voorgenomen had nooit meer te doen maar nu toch heb gedaan: ik heb me aangemeld voor een stottertherapie. Over gelezen in de boeken die we vertalen, nieuwsgierig geworden en nu toch de knoop doorgehakt. Op de valreep van dit vervelende jaar, met dank aan de zorgbonus.

Informatie over deze therapie wordt niet vermeld op deze website omdat wij geen therapiën promoten/afraden. Ik zal wel mijn ervaringen delen. En in een pb kun je me vragen wat je wilt!

Ik ga 2021 hoopvol in. Het wordt een geweldig jaar met een bruiloft, en 2 verhuizingen! En wellicht ook met een geweldig nieuwe mindset aangaande het spreken!

Een gelukkig nieuwjaar iedereen! En een gezonde kijk op het natuurlijke spreekproces toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

  • Jankees Verlare zegt:

    Mooi blog en ik ben benieuwd bij welke therapie je je hebt aangemeld.

    • Levina zegt:

      Dankjewel, ik stuur je een berichtje JanKees.