Wat kan Mindfulness doen?

In  “Mindfulness and Stuttering”, legt Paul Brocklehurst uitvoerig uit wat voor hem de meerwaarde is van het beoefenen van Mindfulness.

“Mindfulness bevordert de ontwikkeling van een realistischer gevoel van eigenwaarde.
Dit is een vaak verkeerd begrepen functie van Mindfulness. Hoe nauwkeuriger we ons leven en de manier waarop we reageren op situaties en andere mensen observeren, hoe meer we ons ervan bewust worden dat onze reacties grotendeels buiten onze controle liggen. De paradox hier is, dat hoe meer we ons bewust worden van (en accepteren van) ons ultieme gebrek aan controle over onze gedachten en acties, hoe meer ze spontaan lijken te kloppen met wat we zouden willen dat ze zijn.
Er zijn meerdere mogelijke redenen hiervoor. Het kan bijvoorbeeld zijn dat naarmate we bewuster worden, onze idealen veranderen en realistischer worden, of het kan zijn dat onze reacties veranderen en adaptiever worden, of misschien een beetje van beide. Maar hoe dan ook, het gevoel is dat dergelijke veranderingen spontaan plaatsvinden naarmate de aandacht toeneemt, en het is niet echt ‘ik’ die aanzet tot die veranderingen.”

Het gehele artikel is te downloaden onder Informatiebronnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

Er zijn nog geen berichten achtergelaten, wees de eerste.