#DOESLIEF

Wie kent ze niet, de filmpjes en verhalen van mensen die belaagd, uitgescholden en mishandeld werden omdat ze zich wel (of niet) aan de corona regels wilden houden.

Gisteren was ik aan de beurt.

Ik had een afspraak bij de huisarts en liep, nietsvermoedend, langs de rij wachtende mensen die medicijnen op kwamen halen. Loket voor afhalen is links, deur naar de wachtkamer rechts en iedereen moet door dezelfde (brede) gang. Op het moment dat ik de rij bijna voorbij gelopen was en de knop om de deur te openen in wilde drukken snauwde de voorste meneer mij toe “Het is de bedoeling dat er 1 persoon tegelijk binnen is hoor!!”. Terwijl ik stamelde “Ja maar, ik moet…….” kwam iemand naar buiten en kon de boze meneer naar binnen. Ik liep snel achter hem langs, de wachtkamer in……

En daar zat ik, trillend van top tot teen, tranen hoog…..  Ik hield afstand, ik mocht daar lopen… waarom zo’n onterechte, boze snauw?

De laatste weken merk ik steeds vaker dat veel mensen een korter lontje hebben. Ik begrijp het ook wel, we moeten ons al zoveel maanden aan allerlei regels houden. We zijn het allemaal zat! Maar of je nu doordrongen bent van de ernst van deze pandemie of een aanhanger van viruswaanzin (ja, ik weet dat de naam veranderd is, en nee, die gebruik ik niet), houd je aan de regels die de overheid heeft opgesteld, des te eerder zijn we van het corona virus af! 

Het virus heeft geen weerslag meer op mijn spreken, maar van een reactie zoals van deze boze meneer of van al die haatdragende opmerkingen op de sociale media word ik bang en onrustig. En dat heeft veel weerslag op mijn spreken!  Zelfs zo erg, dat ik van de week tijdens bijbellezen aan tafel moeite had, terwijl ik 100% vrij ben met hardop lezen.

Vanmorgen heb ik besloten dat het genoeg geweest is, ik doe niet meer mee en laat me niet meer bang en overstuur maken! Ik blijf vriendelijk, respectvol en ik probeer me aan de regels te houden. En terwijl ik dit schrijf wordt ik weer rustig en voel dat ik er (weer) mag zijn. Al zien jullie het misschien niet door mijn mondkapje: ik leef mijn leven met een glimlach! 

#DOESLIEF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

Er zijn nog geen berichten achtergelaten, wees de eerste.