Speech is a River hoofdstuk 13

Hoofdstuk 13 van Speech is a River is te downloaden (zie onder ‘Informatiebronnen’)

Toen ik niet meer blokkeerde, had het weinig te maken met het veranderen van hoe ik dacht over mezelf.
Op een dag toen ik aan het schrijven was, schreef ik dit: “Ik heb fantastisch werk geleverd in het creëren van dit verschrikkelijke gestotter. Door te geloven dat ik moest nadenken over hoe ik elk woord moest zeggen, dat ik elk woord moest plannen, goed moest ademen, enz., enz., was ik in staat om gestotter te creëren. Nu, als ik deze belachelijke overtuigingen doorzie, verdwijnt het stotteren vanzelf. Door geduldig om te gaan met hoe ik naar spraak kijk, trouw ben aan mijn eigen waarnemingen (en weiger te luisteren naar meningen die niet kloppen), ben ik vrijwel gestopt met focussen op spraak.”
fragment uit Speech is a River
Ruth Mead