Redefining Stuttering: hoofdstuk 6

“Deze drie jaar durende e-mail correspondentie met Andrew Rees is een lang verhaal om te lezen, maar ik denk dat je het verhelderend zult vinden. Je zult vooral zien hoe belangrijk het is om een duidelijk doel voor ogen te houden wanneer het moeilijk wordt. En hoe veel geduld er vaak nodig is om een belangrijke verandering te bereiken. Hoewel ik destijds coaching-sessies gaf aan mensen die stotteren, werkte ik in die tijd niet als zodanig met Andrew. Ik reageerde gewoon als een geïnteresseerde vriend.

Niettemin toont de dialoog het nut aan van een derde persoon, die het gezichtspunt van een buitenstaander kan bieden op wat er gaande is. Dit soort feedback – of het nu afkomstig is van mede-leden op een discussieforum of van een ervaren professional of van een betrokken vriend – voorkomt dat je beperkt wordt door je eigen subjectiviteit. Dit is vooral waar als je gedemoraliseerd dreigt te raken, omdat verandering langzaam gaat of helemaal niet ontstaat. Het is een feit dat, als je intentie duidelijk is en je je blijft inspannen, je uiteindelijk vooruitgang zult zien.”

Wat is de betekenis van ‘Holding back’?
In dit hoofdstuk probeert Andrew Rees te analyseren wat het inhoudt; hij beschrijft nauwkeurig zijn bevindingen en ervaringen in zijn mails naar John Harrison.
Door dit vraag-en-antwoord mailverkeer wordt het steeds duidelijker waarom het stotterprobleem vooral draait om je eigen kijk op het leven. Laat niets je ervan weerhouden te zijn wie je bent.

Hoofdstuk 6 is in zijn geheel te lezen onder ‘Informatiebronnen’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

Er zijn nog geen berichten achtergelaten, wees de eerste.