Klaar!

Het is een paar dagen na de Amerikaanse verkiezingen, Joe Biden is verkozen…  De standpunten van beide heren laat ik buiten beschouwing maar wat ben ik verwonderd, en blij, dat dit mogelijk is: een president die stottert!

Een andere Amerikaan die ik wil noemen is John C. Harrison, schrijver van het boek Redefining Stuttering. Het boek waar het voor Inge, Dora en mij mee begon (zie mijn eerste blog). 

Ik ben trots op ons drieën, wat hebben we er veel uren ingestoken. Het vertalen, controleren van elkaars werk, de opmaak en het op de site zetten, wat was het een klus. Zeshonderddrieëntwintig (623!!) pagina’s A4 formaat hebben we vertaald, en tussendoor ook nog andere boeken en artikelen. Voor onze mede-PDS om verder te komen in het proces van vrij worden van stotteren. 

Redefining Stuttering beveel ik van harte aan! Het is een klassieker die niet ontbreken mag op de boekenplank van elke PDS!

En we gaan uiteraard door met vertalen, bloggen en vloggen!

fragment uit Redefining Stuttering, hoofdstuk 8:

“Ik had nooit gedacht dat dit boek zo lang zou worden. Het feit dat het meer dan 600 pagina’s beslaat is een weerspiegeling van de complexiteit van chronisch stotteren en blokkeren. Hoe meer je erin graaft, hoe meer je beseft dat dit probleem vele aspecten van het individu raakt. Het raakt de manier waarop we denken. De manier waarop we voelen. De manier waarop we in relaties staan. Soms vraag ik me af hoeveel eenvoudiger het zou zijn als stotteren simpelweg veroorzaakt zou worden door een genetische storing, en er zijn veel mensen die er genoegen mee nemen om het op deze manier te categoriseren. Maar zeggen dat stotteren wordt veroorzaakt door genetica is hetzelfde als zeggen dat een caesar salade wordt “veroorzaakt” door mayonaise, omdat bij het analyseren van de samenstelling van deze salade, de aanwezigheid van mayonaise kan worden gedetecteerd. Wat ik in dit hele boek heb geprobeerd te laten zien, is dat chronisch stotteren een systeem is, en hoe effectiever je het kunt aanpakken als een systeem, hoe effectiever en duurzamer je resultaten zullen zijn.”

Hoofdstuk 8 is te downloaden onder “informatiebronnen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

 • Luuk Verbeij zegt:

  Levina, Dora en Inge; Ontzettend bedankt voor het vertalen van dit boek. Inspirerend!! Zowel de tijd en energie van jullie om het boek te vertalen als het boek zelf.

  • Inge zegt:

   Fijn! Dank je Luuk!

  • Dora zegt:

   Goed om te horen Luuk, bedankt!

  • Levina zegt:

   Hartelijk dank, we hebben het graag gedaan (en hopen dat veel pds deze vertaling gaan lezen)!

 • Adrie van der Horst zegt:

  Inge, Dora, Levina. Bedank voor jullie bewonderingswaardige en enthousiaste inzet.

  • Levina zegt:

   Dankjewel Adrie!

  • Inge zegt:

   Adrie, dank je!

  • Dora zegt:

   Bedankt Adrie.