Doorbraak

“Goed nieuws voor miljoenen mensen over de wereld die dagelijks kampen met een aandoening als stotteren. Franse onderzoekers zijn na 8 jaar hersen-onderzoek er in geslaagd een middel te ontwikkelen, dat het centrum van Broca kan beïnvloeden. Zoals bekend is zowel het centrum van Broca als het centrum van Wernicke met name belangrijk voor het motorische en het sensorische spraakcentrum.
Proeven wezen uit dat het een probaat middel is, waarbij stotterverschijnselen binnen 5 dagen geheel zijn verdwenen. 
Binnenkort zal het middel op de markt komen onder de naam Eaudelaparole.”

De prijs is nog niet bekend, maar de kosten zullen aanzienlijk minder bedragen dan een willekeurige cursus.


Alle goede bedoelingen ten spijt, maar wordt er niet veelal iets voorgehouden om je over de streep te trekken. Er zijn verkoopmodellen, die beginnen met een weggevertje in de vorm van een korte cursus, E-book, webinar of masterclass. Allemaal bedoeld om jou in de stemming te brengen om die cursus te gaan volgen. Een cursus die je weer van alles belooft. Net zoals Eaudelaparole.

Het is wat iedereen die stottert wenst: een middel of methode waardoor je snel van je stotteren afkomt?

Wordt stotteren nog te vaak gezien als een complex probleem, waar wetenschappers zich over zouden moeten buigen om te doorgronden? En de oplossing alleen kan worden aangedragen door iemand met expertise? 

Hoeveel zijn het er wel niet vandaag de dag: stottertherapeuten, wetenschappelijk onderzoekers, coachingpraktijken, spraakpathologen, die schermen met methodes en technieken om het stotteren te bestrijden? Toch is is er nog steeds geen pasklare oplossing gevonden voor iedereen.

Gaat het er niet om dat jij uitzoekt wat past bij jou?

Een coach, therapeut of logopedist kan je wel op weg helpen, maar het blijft meestal werken aan het bestrijden van een symptoom.

Misschien is het beste middel daarom wel “DIY” (Do It Yourself!).

Je kunt blijven wachten op een middeltje of ‘iemand die jou er wel vanaf helpt’, maar waarom zou je niet zelf aan de slag gaan?
Door verkregen inzichten, te experimenteren, kennis op te doen en je doelen bij te stellen.

Een artikel dat bovenstaande nog eens onderstreept komt van Olga Bednarski: The recovery from stuttering. What is the difference between those who succeed and those who fail?

Daarin legt ze uit dat het niet zozeer gaat om het stotterprobleem aan te pakken, maar dat het er om gaat hoe je zelf in het leven staat. 

Dit artikel is nu te lezen onder ‘Informatiebronnen’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Na het plaatsen van een reactie moet deze eerst worden goedgekeurd voordat deze verschijnt.

  • Joost zegt:

    Op internet is niet iets anders te vinden over Eaudelaparole, dan dat het een Eau de toilet is. Ik was gewoon nieuwsgierig naar de resultaten claims en de onderbouwing.

    • Dora zegt:

      Als je dit vertaalt, lees je ‘spraakwater’. Met mijn blog probeer ik mensen bewust te maken dat er geen wondermiddel bestaat. Vandaar ook mijn verwijzing naar het artikel van Olga Bednarski.